Weefstaal

ARGANTA verwerkt fijnmazig geweven weefstaal in haar constructies. Dit bijzondere materiaal, eigenlijk een soort van metalen tapijt, heeft een enorme chique uitstraling en is verwerkbaar in rollen van 20 meter lang en 8 meter breed.
Afhankelijk van de lichtinval weerkaatst weefstaal op een warme manier het licht.
Weefstaal is in diverse materiaalsoorten te verkrijgen, zoals:

Roestvaststaal
Brons
Aluminium

Diverse dessins zijn mogelijk met verschillende diktes van het materiaal, het specifieke gewicht per vierkante meter en bevestigingsmogelijkheden.
Weefstaal is niet alleen erg mooi, het is ook zeer functioneel. Weefstaal is niet brandbaar, zeer robuust, trekt geen stof aan, onderhoudsvriendelijk en, niet onbelangrijk, bijzonder onaantrekkelijk voor graffiti kunstenaars.

Weefstaal is bovendien een uitzonderlijk praktische methode om in buitenopstellingen als bescherming tegen regen en wind te dienen. Weefstaal kan een bescherming bieden tegen glasbreuk van etalage ruiten en bus en tramhalte hokjes. In principe kan weefstaal als rolluik of rolvenster na winkelsluitingstijd worden toegepast. Grote oppervlaktes, zowel wanden als plafonds, kunnen met vrijwel eindloze rollen van 8 meter breed worden verfraaid. Maar ook zeer stijlvolle scheidingswanden kunnen met weefstaal worden gerealiseerd.

Weefstaal kan worden omlijst zodat panelen ontstaan die gemakkelijk geplaatst en ook weer verwijderd kunnen worden. Zo kunnen installatieruimtes en akoestische dempende materialen indien gewenst goed en gemakkelijk toegankelijk blijven. Omdat weefstaal tot wel 70 % open oppervlakte kan hebben, wordt bijvoorbeeld de functionaliteit van sprinkler installaties behouden terwijl ze vakkundig uit het zicht zijn weggewerkt.

Weefstaal wordt zowel binnen als buiten toegepast in :

Voorbeelden weefstaal - klik de afbeelding aan voor een uitvergroting

borstweringen van bruggen
buitengevels
etalages
liftinterieurs
lichtverdelers
parkeergarages
plafonds
scheidingswanden
trapportalen