Oppervlakte veredeling

De meest voorkomende oppervlakte nabehandelingen zijn:

Mechanisch polijsten / slijpen

Parelstralen

Chemisch polijsten

Poedercoaten / natlakken

Mechanisch polijsten

Mooie roestvast stalen producten krijgen vaak pas echt hun hoge glansgraad als ze een hoogwaardige polijstbewerking ondergaan. Afhankelijk van de ingezette gereedschappen en schuurlinten is een zeer gladde en glanzende oppervlakte te bereiken.

Parelstralen

Binnen het parelstralen kan men 3 categorieën onderscheiden:

Glasparelstralen. Het glasparelstralen geeft een strak, doch een iets ruw oppervlak.

Keramisch parelstralen. Het keramisch parelstralen is een verfijnde vorm van glasparelstralen. Door het gebruik van fijnere glaskorrels ziet het oppervlak er strak en glad uit.

Natstralen. Bij dit proces wordt er gestraald met water en glaskorrels. Hierdoor ontstaat een onwaarschijnlijk glad oppervlak.

Chemisch polijsten

Indien producten kunnen volstaan met een relatief lage glansgraad, is een chemisch polijst proces veelal voldoende.

Poedercoaten / natlakken

ARGANTA kan via gespecialiseerde bedrijven waarmee sinds jaar en dag intensief wordt samengewerkt vrijwel elke kleurschakering voor U regisseren. Standaard zijn vele zogenaamde RAL-kleuren beschikbaar. Desgewenst kunnen speciale kleurschakeringen worden gerealiseerd.

Samples

Op verzoek sturen wij U voorbeelden toe van materialen die bovenstaande oppervlaktebehandelingen hebben ondergaan. De eenmalige kosten, die verrekend zullen worden met de kosten van Uw eerste opdracht, zijn 75 excl. BTW. Neem contact met ons op en we sturen de voorbeelden zo spoedig mogelijk naar U op !